Kun pakko iskee…

Ei mahda mitään, kun pakko iskee. Vaikka keskeneräisiä taloprojekteja on monta meneillään, niin mikään ei pidättänyt aloittamasta taas uuden talon tekoa. Olen joskus miettinyt, miten kiva olisi tehdä talo oikeiden piirustusten mukaan. Eija Sirjosen Rauhankadun talo -kirjaa lukiessa ajatus taas virisi. Kirjan nimikkotalohan on tehty oikean talon esikuvan mukaan.

Sain erään Kuopiossa olevan talon vanhat piirustukset. Tämä viikonloppu on sitten mennyt iloisesti talohuumassa:

20141101_154541

Talo on rakennettu 1800 ja 1900 -lukujen vaihteessa ja siihen on tehty iso laajennusosa 1920-luvulla. Minun taloni on se alkuperäinen osa ja rakennan sen 1:48 mittakaavassa.

Talon rungon sahasin 5 mm:n kapalevystä. Minulla on monta käytettyä mainoslevyä varastossa, jotka pelastin entisen työpaikan varaston siivouksen yhteydessä menemästä roskiin. Muutenkin tämä talo rakentuu pitkälti kierrätysmateriaaleista ja luulenpa että kovinkaan paljoa ei tarvitse ainakaan rakennusvaiheessa tarvikkeita ostaa, kun kaikenlaista löytyy omista varastoista.

20141101_210408

Lattia ja ulkoseinien paneeli ovat raitaista struktuuritapettia. Löysin kerran kirpparilta koko avaamattoman rullan kahdella eurolla ja se toimii hyvin mm. lattialaudoituksena ja näyttää vielä paremmalta Liberonin spriiliukoisella kuultomaalilla käsiteltynä.

Talon alkuperäisestä värityksestä en tiedä, mutta tarkoitus on maalata se keltaisella, joka on sen väri tänä päivänä.

20141102_141753

Kategoria(t): Talo Kuopiossa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Kun pakko iskee…

  1. Liisa sanoo:

    Hieno uusi taloprojekti. Mielenkiinnolla odotan miltä se valmiina näyttää. Haasteita sinulla kyllä riittää tämän tekemisessä, mutta sehän onkin vain mukavaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s