Koneneulontaa

Hups vaan loma meni ja töitä on tullut jo paiskittua jokunen viikko. Vaihdoin loman jälkeen uuteen hankkeeseen ja ajatukset on nyt olleet paljolti työssä kiinni.

Tämmöinen raitapaita valmistui kuitenkin:

paita

Paita – tai oikeastaan tunika – on neulottu kauluksen joustinta lukuun ottamatta koneella. 1990 -luvun alussa minulla oli kaksitasoneulekone ”melko monilla herkuilla” ja tein neuleita myyntiinkin. Myin koneen pois jo parikymmentä vuotta sitten ajan ja tilan puutteen vuoksi.

Asia on kuitenkin kaihertanut hiukan mieltä ja muutama vuosi sitten ostin neulurin, jolla olen jonkin verran neulonutkin. Nyt sitten löysin tori.fi:stä sopivan harrastelukoneen ja kävin sen lomareissulla Turusta hakemassa. Kone on yksitasoinen, joten oikea joustinneule ei sillä onnistu. Tärkeimmät kuitenkin, eli reikäkortti ja nelivärivaihtaja löytyvät, joten sillä saa monipuolisemmin juttuja tehtyä kuin neulurilla. Viimeksi mainitussa on taas puolestaan se hyvä puoli, että siinä voi käyttää sekä ohuita että paksuja lankoja, kun taas neulekoneessa ei kovin paksut langat kulje. Nyt mulla on viritettynä yhteen huoneeseen oma neulepaja, jossa molemmat koneet ovat käyttövalmiina:

huone

Tässä ensimmäisessä paidassa palauttelin mieleen nelivärivaihtajan käyttöä. Hyvin on neulekoneen käyttö vuosien mittaan unohtunut, mutta kyllä se sieltä muistin syövereistä myöskin palautuu kun alkaa vaan tekemään ja muistaa vilkuilla välillä ohjekirjaa. Sen olen nyt tyydytykseksi huomannut, että ikä on tuonut pitkää pinnaa tässäkin hommassa – ei hermostu, vaikka homma ei heti menisikään putkeen.

Tilasin koneeseen uuden huopakiskon huovan, joka pitää vaihtaa seuraavaksi paikoilleen. Vanhalla huovalla ei reikäkortin käyttö oikein onnistunut, kun osa neuloista jäi nousematta oikeaan asentoon.

neulekone

Mainokset
Kategoria(t): Neulominen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s