Kuistin rakennusta

Talo Kuopiossa on ollut nyt jonkun aikaa lepotilassa. Talvella pipersin talon ulkopuolen yksityiskohtia, joita on PALJON ja jossakin vaiheessa väsy iski. Nyt olen muutaman päivän ahkerasti taas innolla näperrellyt taloa eteen päin. Ensin tein toisen päädyn ikkunat ja eilen ja tänään on ollut vuorossa kuistin rakennusta:

010

Nykyään talon esikuvan pääty on umpinainen ja siinä on ristikkoikkunat. Piirustuksista, jotka minulla on, ei ilmene onko kyseessä alkuperäinen ratkaisu, vai onko tuo umpipääty tehty vasta myöhemmin. Minä päätin kuitenkin tehdä kokonaan avokuistin, koska haluan että siellä olevat kalusteet näkyvät kunnolla.

Kuistin rakennusmateriaalina on kahvitikut sekä pahvi, josta on leikattu kuviolävistimellä nuo ristikkokuviot. Pienet koristeet ovat korunosia. Tämä talohan on mittakaavassa 1:48 ja mittakaavan hahmottamiseksi kuvassa vielä puuttuvien portaiden paikalla kahden euron kolikko. Kuistin katto on tarkoitus tehdä samassa yhteydessä, kun koko talon katto.

Kalusteitakin oli pakko päästä mallailemaan:

011

Ihanat korikalusteet ostin syksyllä Suuresta Snadista ja ne on tehnyt Anna-Liisa Soikka. Minun oli pakko silloin saada nuo kalusteet, vaikka en yhtään tiennyt mihin ne laittaisin. Tästä talosta ei ollut silloin vielä aavistustakaan ja sittenpä aika pian sen jälkeen tämän rakentaminen käynnistyikin. Sohvalla loikoilevan kissan ja ruskean pöydän sain kerhokaveri Kirsiltä meidän nukkiskerhon joulukalenterivaihdossa.

Kategoria(t): Talo Kuopiossa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Kuistin rakennusta

  1. Liisa sanoo:

    Upeaa, upeaa!

  2. Pirkko sanoo:

    Helppo uskoa, että ulkopuolen koristeissa tuli väsy, mutta tulos on upea!

  3. tuulatekee sanoo:

    Kiitos kommenteista!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s