Nukkemuodin maailmassa

2015-03-27 12.43.23

Japanista löysin muutaman ihanan kirjan, jotka oli pakko ostaa, vaikka enhän minä osaa japania lukea. Mutta ei se mitään, sillä kirjoissa on upeita kuvia ja selkeät kaavat. Kaavat ovat pääasiassa isommille nukeille kun mitä minun harrastukseni on pitänyt sisällään. Ajattelin, että ei se haittaa, vaan voin pienentää kaavoja ja soveltaa niitä nukkekotimittakaavassa. Mutta kuinkas kävikään…

En ollut aikaisemmin tutustunut japanilaisiin Momoko muotinukkeihin. Kirjoissa on aivan ihania kuvia Momokoista ja vaatteet on niille suunniteltu. Kirjojen myötä aloin kaivaa netistä lisää tietoa ja voi että verkosta löytyy lisää ihania kuvia! Niinpä minua alkoi hirvesti tehdä mieli omaa Momokoa. Aikani taistelin mielihalua vastaan, mutta nyt jossakin päin maailmaa on matkalla minun oma Momoko kohti Suomea ja Savoa, jonka tilasin amerikkalaisesta verkkokaupasta, josta tuli ilmoitus että se on postitettu Hongkongista.

Nyt kun en pysty paljoa liikkumaan, olen pyörinyt nukkemuodin maailmassa; väliin verkossa ja sitten taas ommellut, neulonut ja virkannut. Kirjakuvassa on Momokolle tekemiäni vaatteita kirjan kaavoja hyödyntäen – toivottavasti ne sopivat sille, kun en ole voinut valmistusvaiheessa sovittaa. Tarkempia asukokonaisuuksien esittelyä mahdollisesti luvassa nuken päällä joskus myöhemmin.

Kun vielä koetin lievittää tuskaani, niin kaivelin varastosta esiin tyttärien ysäribarbiet ja tein muutamia vaatteita.

Tässä tämmöistä maalaisromanttista tyyliä: Neule, pellavahame ja kengät. Rekvisiittana olevan radion on tehnyt ystäväni Pirkko.

neule_ja_hame

Huopakengissä tarkenee, kun ilmat viilenivät taas:

huopasaappaat

Tein vielä hempeän vaaleanpunaisen villatakin ja laukun:

villatakki

Ennestään nukkekotiharrastukseni on mittakaavoissa 1:12, 1:18, 1:24 ja 1:48. Tämän myötä mukaan hyppäsi mittakaava 1:6. Vaatteita on kuitenkin mukava tehdä vähän isommassa mittakaavassa, koska taskut, kaulukset ym. monet pienet yksityiskohdat on mahdollista toteuttaa ”oikeammalla” tekniikalla kuin pieniin mittakaavoihin, joissa liima tulee neulaa ja lankaa tärkeämmiksi sen enemmän, mitä pienempään mennään.

Mainokset
Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Nukkemuodin maailmassa

  1. Pirkko sanoo:

    Saa nähdä miten laajalle momokot leviää tänne savon maalle kunhan nämä sinun teokset ja kirjat näkee livenä! Mukavan näköisiä ainakin kuvissa, ja tuo on totta noista minimittakaavan yksityiskohdista, nimimerkillä ”liimapurkki ja neulat”

  2. Liisa sanoo:

    Olet näemmä tekemässä uuden ”aluevaltauksen”! Mielenkiintoista. Kiva oli katsella myös museokuviasi. Paranemista sinulle.

  3. Armiida sanoo:

    Ihanan näköinen nukke. Ja kivat vaatteetkin.Barbieille olen itsekin nykyään väsäillyt vaatteita muun puuhan ohella.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s